divendres, 29 de març del 2013

PERFILS DE XARXES SOCIALS QUE FOMENTEN L'ANORÈXIA I LA BULÍMIA



Font: EuropaPress
Data de publicació: 27/09/2011
img item





En paraules del psicòleg Enrique García Huete: "Aquestes malalties són comportaments molt amagats en la societat normalitzada". Per això, determinades xarxes socials, especialment les que faciliten l'anonimat com ara Twitter, constitueixen l’entorn ideal per compartir informació, experiències i trucs per deixar de menjar sense que la família se n’adoni. La situació no s’ha de passar per alt, ja que el contacte amb aquests perfils reforça les conductes patològiques.
En general, les persones que consulten aquestes pàgines són noies menors d’edat (el 75% entre els 14 i els 16 anys) i la conducta es dóna en 9 noies per cada noi.

L’altre problema és que a Espanya no és il.legal fomentar els Trastorns de la Conducta Alimentària (TCA), de manera que per molt que constantment es tanquin perfils i pàgines, la majoria de vegaddes al cap de pocs dies tornen a estar actius.

Internet no només és part del problema també és part de la solucióLes pàgines de Protégeles o ADANER ofereixen interessants recursos i informació d’ajuda a les famílies i treballen per educar la població sobre els riscos dels TCA.

Protégeles compta també amb un equip de psicòlegs dedicat a l’orientació i el suport en línia a joves amb anorèxia i bulímia de tot el món.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada