dilluns, 1 d’abril del 2013

QUE MENGIN BÉ ÉS MÉS SENZILL DEL QUE PENSES!



Font: Huffington Post
Data de publicació: 21/09/2012
img item





"No puc amb l’hora de menjar, aquest nen em treu de polleguera!". Comentaris d'aquest tipus poden donar al nen un sentiment de superioritat. Pren paciència i segueix aquests valuosos consells.
Patricia Ramírez, psicòloga de l’esport i divulgadora de psicologia de la salut, ha publicat al Huffington Post quinze pautes perquè els nens mengin bé. Abans de res, cal assumir que canviar el comportament dels nens requereix molta paciència i cal mostrar seguretat. Només d’aquesta manera els fills se sentiran segurs.
  1. Actua sempre igual i no utilitzis una estratègia diferent cada dia perquè mengi.
  2. Seieu tots a taula. El menjar és un acte social en què la família es reuneix per degustar uns plats, riure i parlar de temes interessants per a tots. Aquest ha de ser un acte atractiu i afavoridor de la comunicació.
  3. Tots els membres de la família han de menjar el mateix, llevat de prescripció mèdica (al·lèrgies a aliments, intoleràncies ...)
  4. Mengeu i xerreu tranquil·lament amb el nen.
  5. No estiguis pendent de quant menja i, sobretot, procura que no se senti observat.
  6. No li insisteixis perquè mengi més. Si estàs pendent de què i quant menja, el nen aprendrà a cridar la teva atenció a través del menjar.
  7. Si el nen no vol menjar alguna cosa, explica-li tranquil·lament que cal menjar de tot i que no li posaràs pas un altre plat.
  8. Treu-li el plat sense insistir ni enfadar-te si et diu que no en vol més.
  9. Si el teu fill es nega a menjar algun aliment que realment necessita, només cal esperar que tingui gana.
  10. Si el nen no menja com és degut a l’hora que toca, no li deixis prendre res, excepte aigua, fins al següent àpat, que no ha de ser ni més abundant ni diferent del previst.
  11. No deixis el nen dues hores davant del plat fins que se l’acabi, ni li donis el mateix plat fred a l’hora del berenar. D’aquesta manera, avorrirà el menjar.
  12. Repeteix cada dia la mateixa estratègia: deixa que el nen cridi l’atenció amb les històries que us explica i no amb el menjar, i dóna-li un temps raonable perquè mengi el que té al plat.
  13. Recorda que menjar és una necessitat fisiològica i que, tard o d’hora, el nen tindrà gana.
  14. Mantingues la calma i dóna’t uns dies per comprovar que aquest mètode funciona.
  15. Elimina de la dieta del nen els aliments poc apropiats (llaminadures, brioixeria, refrescos amb sucre, gelats), ja que poden treure-li la gana. Potser el problema no és que mengi poc, sinó que menjar malament i quan no toca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada