dijous, 18 de juliol del 2013

COLÒNIES I CAMPAMENTS: COM, ON I PER QUÈ




Font: El Mundo / Guía infantil
Data de publicació: 14/06/2012
img item
Per als nens les vacances són sinònim d'oci, activitat física i descans, encara que per a molts també d'avorriment. Així mateix, molts pares segueixen ocupats amb els llocs de treball. Són les colònies i campaments una bona opció?
El primer que has de tenir en compte és que les colònies d’estiu no han de ser una imposició per al teu fill. En qualsevol cas, és recomanable que escolliu de forma conjunta quina és la millor opció per a les activitats d’estiu. Si finalment us decanteu per unes colònies o uns campaments, millor que sigui una proposta d’acord amb les seves preferències. Això no és massa difícil, ja que l’oferta existent és molt àmplia i variada: esports, idiomes, dansa, activitats creatives, naturalesa o simplement aventures.

Es considera que qualsevol edat, a partir dels quatre anys, és bona perquè els nens vagin a aquest tipus de trobades. No obstant això, està provat que els adolescents són els que trauran més partit. Des dels tretze anys aprenen a ser més independents, però també a valorar més el benestar que els ofereixen els pares, i són més capaços de crear llaços afectius amb altres persones de la seva edat. Conviure amb altres persones, a qualsevol edat, farà el teu fill més capaç de desenvolupar habilitats socials.

Pel que fa l’equipament que han de portar, és imprescindible un calçat còmode, encara que és preferible que no sigui nou. També és recomanable portar alguna pomada que alleugi les picades d’insecte, tiretes i una crema de protecció solar. No és recomanable que es duguin consoles de videojocs, el telèfon mòbil ni altres dispositius electrònics. És bastant normal que molts nens pateixin una mica de restrenyiment durant aquests dies, per això és recomanable que mengin fibra i beguin molta aigua.

Aquí oferim algunes de les guies per assegurar-se que les colònies triades són les adequades:
  • Tenen lloc en llocs nets, segurs i còmodes.
  • Tenen en vigor i al dia totes les llicències i permisos que, legalment, ha de tenir un centre dedicat a aquestes activitats.
  • Els monitors i responsables tenen el corresponent títol oficial.
  • Compten amb personal i serveis sanitaris.
  • Hi ha, en la seva base, una filosofia d’entesa.
  • Especifiquen el programa d’activitats i procuren complir-lo.
  • Demanen un certificat mèdic dels participants. Si el teu fill té necessitats especials (és al·lèrgic, és asmàtic, etc.) No oblidis especificar un responsable del campus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada